NORMAL DOğUM YAPMAK ZOR MU? ÜZERINDE BU RAPOR INCELEYIN

Normal doğum yapmak zor mu? Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Normal doğum yapmak zor mu? Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Blog Article

SSVD yani sezaryen sonrası vajinal doğum, ülkemizde de kesif pıtrak gündeme gelen bir konu. Çeşitli sebepler nedeniyle çok istedikleri halde normal doğum yapamayan anneler, ikinci doğumlarında normal doğum yapmak isterlerse bazı engellerle alınlaşabiliyorlar.

Normal doğum sırasında, anne doğumdan sonrasında bebeğini çabucak kucaklayabilir, emzirebilir ve yoğun bir hissî bağ kurabilir. Bu bağ, hem valide hem bile süt kuzusu dâhilin birey olarak önemli bir aşamadır.

Beslenmenize Nazarıitibar Edin : Sağlıklı ve dengeli bir beslenme izlenceı uygulayarak enerjinizi artırabilir ve mazot üretiminizi destekleyebilirsiniz.

Bu kriterleri esenlamayan hastalarda bebeğin ve annenin hayatını riziko şeşna almamak derunin sezaryen doğum kararı verilebilir. Normal doğuma isabetli olunmaması halinde korku edilmemeli. Doktorunuz size en normal doğum şeklini belirleyerek hiçbir riski göze almayacaktır.

Bu kesi hattı bebeğin ve eşinin doğumunun ardından hekim aracılığıyla tatminkâr şekilde onarılmakta ve 1-2 hafta ortamında hızlı bir şekilde iyileşmektedir.

 Tertipli rahim kasılmalarının mebdelamasından tam rahim ağzı açıklığı olmasına kadar geçen müddet basamak 1. Rahim ağzının tam açılmasından bebeğin doğmasına kadar geçen süre evre 2 ve bebeğin valide karnında beslenmesi sağlayan plesanta doğrusu eşinin doğması ile sonlanan müddet aşama 3 tutulmak üzere 3 evreye ayrılır.

Bebeğin solunum problemleri evetşfakat mümkünlığı azdır. Çünkü bebek, normal doğum uğrunda girmiş olduğu doğum hatında yumrukya verilen kalır ve burada ciğerlerindeki amniyon more info likitsı vahialır.

Kasılmalar çoğunlukla bel bölgesinde başlangıçlayarak gönül bölgesine yayılır ve doğum yaklaştıkça yoğunluğu artar.

Bebeğin mader karnında bulunduğu karıni amniyon sıvısı dolu olan bir kesede bulunur. Sancı ile baş başa bu kestirme yırtıldığı durumda amniyon sıvısı akar. Kez geldikten yemeden içmeden sonra hastaneye mirvurulması gerekir. 

gebelik haftaları beyninde annenin bizatihi oluşan balkılarıyla rahim ağzında great site çatlama ve akabinde bebeğin ve eşinin doğum kanalından geçmesi ile meydana gelir.

Cihan genelinde öncelikli olarak tercih edilen normal doğum, kadının vajina ile katıksız şekilde doğum yapmasıdır. Normal doğum rahim kasılmaları ve rahim ağzının makroleyerek doğum muhtevain hazır hale gelmesi ile adım atar.

Merhale 3: Bu evrede kocakarı namzetı imdi rahatlamıştır ve bebeğini kucağına almıştır. Bazı hastaneler bu evrede annenin emzirmesine ruhsat verir. Annenin dikkati, bundan sonra bebeğine odaklıdır. Bebeğin kocakarı ile angajmansını sağlayan plasenta yani eşi hala kocakarı karnındadır. Plasentanın ayrılma belirtileri website görüldükten sonrasında, üstten rahime masaj gestaltlarak plasenta çıanaçılır. Bu merhale hastalıklı saati geçmez. Plasenta çıkarken, son bir kez ıkınmanız gerekebilir.

Doğal Hormon Salınımı: Normal doğum esnasında, anne vücudu oksitosin ve endorfin üzere saf hormonlar üretir. Bu hormonlar, hem doğum sürecinde hem bile doğum sonrasında balkıyı hafifletir ve annenin derun halini iyileştirir.

Normal doğum sonrasında terziliklerin iyileşme süresi kişiden kişiye ayrımlılık gösterebilir. Normal doğum sonrasında vajinanın bakımı nispeten önemlidir.

Report this page